Nieuwsbrief mei 2023

Icare maatschappelijk werk, een van de netwerkpartners, vertelt wat zij doen voor mantelzorgers.
geplaatst op

17 april 2024

In deze nieuwsbrief:

  • Icare maatschappelijk werk, een van de netwerkpartners, vertelt wat zij doen voor mantelzorgers;
  • Vooraankondiging gesprekssessies; verbeter de ondersteuning aan mantelzorgers!
  • Uitnodiging aan jonge mantelzorgers voor de week van de jonge mantelzorger.

Netwerkpartner aan het woord: Icare maatschappelijk werk

Icare biedt wijkverpleging, thuisbegeleiding, revalidatiezorg en wonen met zorg. Ook mantelzorgers kunnen rekenen op begeleiding en ondersteuning door Icare, onder andere vanuit de medewerkers van het maatschappelijk werk.

Bij het ondersteunen van de mantelzorger gaat het om praktische en emotionele ondersteuning. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het geven van informatie, adviezen, belangenbehartiging en niet geheel onbelangrijk: een luisterend oor.
Het doel van ondersteuning is om de draagkracht van de mantelzorger in stand te houden of te vergroten en de draaglast te verminderen. Een passende ondersteuning draagt bij dat de mantelzorger de regie over de eigen situatie behoudt en/of meer krijgt.
Door deze hulp voelt de mantelzorger zich gesteund, gehoord en ervaart de kracht, energie en plezier om de zorg te blijven geven of om besluiten te nemen. Wanneer jouw naaste opgenomen is in een van de woonzorglocaties of op de geriatrische revalidatie van Icare dan kan je als mantelzorger bij ons terecht. Het maatschappelijk werk is laagdrempelig te benaderen en denkt graag mee!

Ik ben Geanne Voorberg, één van de maatschappelijk werkers binnen Boshof, het centrum voor geriatrische revalidatiezorg te Assen en een aantal kleinschalige woonvoorzieningen binnen Drenthe.
Voel je vrij om contact met mij of één van mijn collega’s op te nemen. Dit kan door een mailbericht te sturen aan maatschappelijkwerk@icare.nl .


Vooraankondiging gesprekssessies; verbeter de ondersteuning aan mantelzorgers!

Gemeente Assen wil weten hoe ondersteuning aan mantelzorgers beter kan. Daarvoor is in maart een enquête rondgestuurd. Bijna 1 op de 4 mantelzorgers uit Assen heeft hieraan meegewerkt. Ontzettend bedankt daarvoor!!

Met de antwoorden hierop weten we wat jij als mantelzorger graag anders wil of waar je tevreden over bent. Om deze antwoorden in de praktijk door te kunnen voeren willen we graag in gesprek met maximaal 20 mantelzorgers.

Het wordt een leuke middag op 14 juni in het Markehuus onder leiding van een onderzoeker van Trendbureau Drenthe. Merel Put, beleidsadviseur van de gemeente is aanwezig samen met Michel Holzhausen van Vaart Welzijn. Aan het einde van de middag is het mogelijk om met elkaar na te zitten onder het genot van een hapje en een drankje. Binnenkort krijg je de uitnodiging per mail. We hopen je daar te zien!


Uitnodiging: week van de jonge mantelzorgers

Van 1 tot 7 juni 2023 is het wederom de Week van de Jonge Mantelzorger. Tijdens deze week worden door het hele land activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers. In Assen organiseert Vaart Welzijn een etentje bij het Pannenkoekenschip. Jonge mantelzorgers worden binnenkort per mail hiervoor uitgenodigd door medewerkers van Vaart Welzijn.

Jonge mantelzorgers
‘Jonge mantelzorgers’ helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Daarnaast maken zij zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten en missen ze zelf soms de nodige zorg en aandacht.

Ga terug naar nieuws
Deze pagina e-mailen

Deze pagina delen via

Deel dit artikel

Ander nieuws

Nieuwsbrief september 2023

Een casemanager dementie is het eerste aanspreekpunt voor iemand met dementie en zijn…

12 september 2023

Nieuwsbrief april 2023

In deze nieuwsbrief: Laatste oproep: help mee de ondersteuning aan mantelzorgers te verbeteren…

10 april 2023

Nieuwsbrief juni 2023

De werkgroep Mari Bersama is de Molukse mantelzorggroep in Assen, die themabijeenkomsten en…

17 april 2024

Wil jij op de hoogte blijven van activiteiten in de buurt?

De Digitale Assistent van Valtes laat je zien wat er in jouw omgeving wordt georganiseerd rondom zorgen voor een ander.

Gebruik de knoppen hieronder om de app te downloaden. Valtes is beschikbaar op de Google Play Store en Apple App Store.