Nieuwsbrief januari 2023

In het Netwerk Informele Zorg delen organisaties welk ondersteuningsaanbod zij hebben voor mantelzorgers. Ook worden signalen besproken waar nog geen aanbod voor is, maar wel zou moeten komen. Ook ontstaan er mooie samenwerkingen tussen de verschillende organisaties.
geplaatst op

12 juli 2024

Netwerk informele zorg

In het Netwerk Informele Zorg delen organisaties welk ondersteuningsaanbod zij hebben voor mantelzorgers. Ook worden signalen besproken waar nog geen aanbod voor is, maar wel zou moeten komen. Ook ontstaan er mooie samenwerkingen tussen de verschillende organisaties.

Als mantelzorger kan je bij het Netwerk terecht met vragen over bijvoorbeeld respijtzorg of vragen over mantelzorg & werk. Wij zorgen dat de juiste organisatie je vraag beantwoord. We verspreiden een maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van actualiteit. Daarnaast nodigen we je elk jaar uit voor een activiteit voor de Dag van de Mantelzorg in november.

In deze nieuwsbrief laten we één van de netwerkpartners aan het woord. Dit keer is het woord aan Vaart Welzijn.

Vaart Welzijn

Vaart Welzijn is er voor alle bewoners in Assen. Iedereen kan bij ons terecht voor diverse vragen rondom bijvoorbeeld financiën, opvoeden en opgroeien en gezondheid. Vaart Welzijn is er ook voor mantelzorgers.

Hoe helpen wij jou?

De zorg die je als mantelzorger geeft, kan een tevreden gevoel geven. Maar het kan ook teveel van je vragen. Daardoor zit je misschien minder lekker in je vel. Het is belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Je voelt je fijner en het zorgen gaat je daardoor beter af.
Vanuit Vaart Welzijn kunnen we je daarin helpen:
– We kunnen je informatie geven over regels en mogelijkheden;
– We helpen je met dingen die geregeld moeten worden;
– We bieden een luisterend oor;

Vanuit Vaart Welzijn zijn er vrijwilligers die kunnen helpen in het bieden van respijtzorg. Respijtzorg betekent dat iemand de zorg van overneemt van de mantelzorger. Zo is bijvoorbeeld het Beleefhuis op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 – 16.00 uur geopend voor o.a. zorgvragers. De zorgvrager is, door de aanwezigheid van een vrijwilliger, in goede handen en heeft een fijne tijd. Daardoor heb je als mantelzorger even je handen vrij. Dit geeft je de tijd om dingen te doen die anders niet mogelijk zijn.

In overleg met Anita Aalderink van Vaart Welzijn is er veel mogelijk. Zoals respijtzorg in de avonduren of logeren in het Beleefhuis, behoren tot de mogelijkheden. Het Beleefhuis zit aan de Zwartwatersweg 155 in Assen. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Anita Aalderink (zie onderin haar gegevens).

Tot slot organiseert Vaart Welzijn lotgenotenbijeenkomsten voor mantelzorgers. Hier kan jij met andere mantelzorgers in gesprek om ervaringen en tips met elkaar te delen. Ook worden er regelmatig thema’s besproken die relevant zijn voor mantelzorgers. We sturen elke maand een uitnodiging aan mantelzorgers die ingeschreven staan bij gemeente Assen. Deze vindt vaak plaats op de eerste woensdag van de maand van 14.00 – 15.30 uur in het Markehuus (Scharmbarg 35). Ontvang je deze uitnodigingen niet? Wijzig dit dan in je account op www.informelezorgassen.nl.

Mocht je nog andere vragen hebben over Vaart Welzijn, mantelzorg of het beleefhuis? Mail dan naar mantelzorg@vaartwelzijn.nl of bel:
Anita Aalderink: 06-51178425
Sara Fleurke: 06-51179683

Graag tot ziens!

Ga terug naar nieuws
Deze pagina e-mailen

Deze pagina delen via

Deel dit artikel

Ander nieuws

Nieuwsbrief november 2023

Afgelopen vrijdag hebben we de Dag van de Mantelzorg gevierd. Een aantal mantelzorgers was hier…

30 november 2023

Mantelzorgers mogen weten dat ze gezien worden

De jaarlijkse Dag van de Mantelzorg op vrijdag 10 november wordt dit jaar in Assen grootser…

1 november 2023

Nieuwsbrief juni 2023

De werkgroep Mari Bersama is de Molukse mantelzorggroep in Assen, die themabijeenkomsten en…

12 juli 2024

Wil jij op de hoogte blijven van activiteiten in de buurt?

De Digitale Assistent van Valtes laat je zien wat er in jouw omgeving wordt georganiseerd rondom zorgen voor een ander.

Gebruik de knoppen hieronder om de app te downloaden. Valtes is beschikbaar op de Google Play Store en Apple App Store.