Nieuwsbrief november 2023

Afgelopen vrijdag hebben we de Dag van de Mantelzorg gevierd. Een aantal mantelzorgers was hier graag bij geweest, maar kon niet vanwege werk.
geplaatst op

30 november 2023

In deze nieuwsbrief:

  • Dag van de Mantelzorg gemist? Je bent alsnog uitgenodigd!;
  • Terugblik Dag van de Mantelzorg 2023;
  • Zorggroep Drenthe, één van de netwerkpartners, vertelt wat zij doen voor mantelzorgers;
  • Tip van een mantelzorger.

Dag van de Mantelzorg gemist? Je bent alsnog uitgenodigd!

Afgelopen vrijdag hebben we de Dag van de Mantelzorg gevierd. Een aantal mantelzorgers was hier graag bij geweest, maar kon niet vanwege werk.

Voor deze groep hebben we een klein alternatief georganiseerd: Roelie van Guldener en Marga van de Glind zijn al lange tijd betrokken bij alles rondom mantelzorg in Assen. Zij verrassen je graag op 25 november vanaf 13:45 uur tot 16:15 uur in Liff, Brink 14 te Assen.

Ze verklappen nog niet wat ze gaan doen, maar lichten een klein tipje van de sluier: geen zware gesprekken, maar vooral ruimte voor ontspanning en ontmoeting.

Lijkt je dat leuk, meld je dan vooral aan. Aanmelden kan uiterlijk tot 22 november. er is ruimte voor 16 mensen. Vol is vol. Vragen of aanmelden? Mail dan naar: roelie@roelievanguldener.nl.

Terugblik Dag van de Mantelzorg 2023

Op vrijdag 10 november hebben we de Asser mantelzorgers in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg.

Tijdens het event konden er verschillende workshops gevolgd worden. Velen hebben genoten van een handmassage of gingen met gelakte nagels weer naar huis. Ook gingen de voetjes van de vloer tijdens de workshop salsa dansen. Daarnaast waren er ook creatieve workshops georganiseerd zoals macramé en het beschilderen van een eigen mok. Om te ontspannen kon je een workshop stoelyoga volgen of naar een verteld verhaal luisteren. Ook voor de catering was gezorgd; zowel de hapjes en recepten van de dames van Mari Bersama, als de Palestijnse hapjes vielen goed in de smaak! Foto’s van de dag zijn te vinden op onze Facebookpagina Mantelzorg Assen.

Hopelijk heb jij ook kunnen genieten op deze heerlijke dag. Omdat niet iedereen aan kon sluiten is er tot slot voor iedereen een cadeaubon geregeld. Deze is per mail of per post verstuurd naar alle geregistreerde mantelzorgers.

Wij hebben genoten van blije gezichten en positieve berichten, en blikken terug op een hele geslaagde middag.

Bekijk de aftermovie door op de afbeelding hiernaast te klikken! We vinden het leuk om veel blije gezichten te zien op de video.

Netwerkpartner aan het woord: Zorggroep Drenthe

Ik ben Leonie Baas en werkzaam als Medisch Maatschappelijk werker binnen Zorggroep Drenthe. Ik ben blij dat ik mij, maar ook de organisatie waarvoor ik werkzaam ben, aan je mag voorstellen.

Ik bied samen met het behandelteam behandeling aan mensen die bij ons wonen (met een behandelindicatie). Ik voer gesprekken met onze bewoners, ondersteun hen in hetgeen zij meemaken en begeleid mantelzorgers waar nodig.

Ik vind het van waarde dat mantelzorgers gezien worden voor, tijdens en vooral ook na opname van hun partner en/of familielid. Hoe word jij als mantelzorger thuis ondersteund na de opname van je partner/familielid? Hoe zou je het beste ondersteund kunnen worden? En wie luistert naar jouw verhaal?

Samen met jou leren wij onze bewoner nog beter kennen en kunnen we nog beter voor onze bewoners zorgen.

Want ook in de verpleeghuiszorg wordt en blijft een apél gedaan op de mantelzorger en dus ook op jou. Het stopt niet na de opname. De zorg na opname blijft. Wel in andere mate, maar er blijven verwachtingen en verplichtingen vanuit de zorg/ overheid naar de mantelzorger. De vraag blijft; ‘Hoe kunnen we het beste voor elkaar blijven zorgen zodat iedereen het volhoudt?’.

Tip van een mantelzorger: Coronavaccin

“Ik geef mantelzorg aan mijn moeder (83 jaar). Zij wordt gezien haar leeftijd gevaccineerd voor Corona. Ik ben zelf 57 jaar oud en val net buiten de groep die opgeroepen is voor een Coronavaccinatie. 

Omdat ik vaak bij mijn moeder ben en zij afhankelijk is van mij, zou ik ook graag een Coronavaccinatie willen hebben zodat de kans dat ik Corona krijg (en een periode niet voor haar kan zorgen) en dat ik haar aansteek kleiner wordt.”

Deze mevrouw is inmiddels gevaccineerd. Zij gaf ons de tip:

Op de website van de overheid  staat dat als je niet in de categorie valt om een Coronavaccinatie te halen maar wel een kwetsbaar gezinslid hebt, je toch een vaccinatie mag halen. Een afspraak maken kan via planjeprik.nl. Hierbij geef je dan aan dat je niet in de categorie valt om de vaccinatie te halen maar dat je dit wilt vanwege een kwetsbaar gezinslid.

Heb jij ook een tip? Meld het via helpdesk@informelezorgassen.nl

Ga terug naar nieuws
Deze pagina e-mailen

Deze pagina delen via

Deel dit artikel

Ander nieuws

Nieuwsbrief april 2023

In deze nieuwsbrief: Laatste oproep: help mee de ondersteuning aan mantelzorgers te verbeteren…

10 april 2023

Nieuwsbrief september 2023

Een casemanager dementie is het eerste aanspreekpunt voor iemand met dementie en zijn…

12 september 2023

Nieuwsbrief juni 2023

De werkgroep Mari Bersama is de Molukse mantelzorggroep in Assen, die themabijeenkomsten en…

17 april 2024

Wil jij op de hoogte blijven van activiteiten in de buurt?

De Digitale Assistent van Valtes laat je zien wat er in jouw omgeving wordt georganiseerd rondom zorgen voor een ander.

Gebruik de knoppen hieronder om de app te downloaden. Valtes is beschikbaar op de Google Play Store en Apple App Store.