Zorg organiseren met apps

Steeds meer zaken kan je regelen of ondersteunen met een app. Er zijn apps om zorg te organiseren. Dat is vooral handig als je te maken hebt met verschillende zorgverleners.

Wat is een app?

App is de afkorting van het woord applicatie. Met een app bedoelen we in dit geval een hulpmiddel op de smartphone of tablet. Apps zijn te vinden in de App Store (voor iPhone en iPad) en de Google Play Store (voor Android-apparaten).

Welke apps ondersteunen bij mantelzorg?

Er zijn veel apps die je kunt gebruiken bij de zorg. Bijvoorbeeld apps om zorg te organiseren en ondersteunende apps, zoals: 

Er zijn veel apps die je kunt gebruiken bij de zorg. Bijvoorbeeld apps om zorg te organiseren en ondersteunende apps, zoals: 

  • De Digitale Assistent van Valtes. De app biedt gepersonaliseerde tips, tricks, advies en informatie over alles wat te maken heeft met zorgen voor een ander. Wil je op de hoogte blijven wanneer de app te downloaden is? Laat dan je e-mailadres achter onderaan deze pagina. Je kunt meer lezen op de website van Valtes.
  • De Apotheek app. Deze geeft informatie over verantwoord medicijngebruik. Meer informatie vind je op de website van ApotheekNL.
  • Caren. Deze app is er om samen met anderen in een vertrouwde omgeving informatie te delen. De app biedt een kalender om samen de zorg te organiseren. Je kunt berichten schrijven en notities bijhouden. De agenda kan gekoppeld worden aan zorgorganisaties, waardoor je als betrokkene ook het zorgdossier kan bekijken. Je kunt ook de rapportage lezen, of zien wanneer iemand van de zorg langskomt. Lees meer op de website van Caren.
  • Hello 24/7. Hiermee maak je gemakkelijk een sociaal netwerk aan. De app heeft handige functies zoals eenvoudig videobellen met elkaar, overzichtelijke chats, een centraal familieprikbord en een familieagenda met in te vullen actiepunten. Lees meer op de website van Hello 24/7.
  • Kom op bezoek. Met deze website kun je een bezoekkalender aanmaken. Mensen die op bezoek willen komen kan je uitnodigen. Ze kunnen dan zelf hun bezoek inplannen. Dat kan je enorm veel tijd en energie schelen. Lees meer op www.komopbezoek.nl.

Deze pagina delen via

Wil jij informatie die aansluit bij jouw situatie en behoefte?

De Digitale Assistent van Valtes biedt gepersonaliseerde tips, tricks, advies en informatie over alles wat te maken heeft met zorgen voor een ander.

Gebruik de knoppen hieronder om de app te downloaden. Valtes is beschikbaar op de Google Play Store en Apple App Store.