Mantelzorgverzekering

Vrijwel iedere gemeente biedt een gratis vrijwilligersverzekering aan de mantelzorgers in hun gemeente. Hiermee ben je verzekerd voor aansprakelijkheid als er per ongeluk iets misgaat bij de verzorging.

Wat is een vrijwilligersverzekering voor mantelzorgers?

Een gratis vrijwilligersverzekering van de gemeente biedt vaak dekking voor aansprakelijkheid. Deze vrijwilligersverzekering geldt ook voor mantelzorg en vergoedt wat je eigen verzekering niet vergoedt. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren ben je verzekerd voor schade die je per ongeluk veroorzaakt. Dat kan schade zijn aan spullen, maar ook schade aan personen.

Daarnaast ben je verzekerd als je zelf iets overkomt tijdens het zorgen voor iemand. Vraag je gemeente om meer informatie.

Let op: Woont degene die je verzorgt in een andere gemeente? Vraag dan na bij de gemeente onder welke verzekering je valt.

Een eigen aansprakelijkheidsverzekering

Heb je al een eigen aansprakelijkheidsverzekering? Dan ben je vaak ook verzekerd voor eventuele schade die is ontstaan tijdens de mantelzorg.

Hoe kom ik in aanmerking voor de vrijwilligersverzekering?

Meestal ben je automatisch verzekerd voor schade en ongevallen tijdens het werk dat je doet als je voor iemand zorgt. Je hoeft daarvoor niets te doen, behalve bij schade.

Waar vind ik informatie over de vrijwilligersverzekering voor mantelzorgers?

De collectieve vrijwilligersverzekering in Assen is geregeld via VNG collectieve verzekering voor vrijwilligers. Voor mantelzorgers geldt alleen de ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering uit de basispolis. Heb je vragen? Neem dan contact op met het Vrijwilligers Informatie Punt Assen.

Handige links: 

Deze pagina delen via

Wil jij informatie die aansluit bij jouw situatie en behoefte?

De Digitale Assistent van Valtes biedt gepersonaliseerde tips, tricks, advies en informatie over alles wat te maken heeft met zorgen voor een ander.

Gebruik de knoppen hieronder om de app te downloaden. Valtes is beschikbaar op de Google Play Store en Apple App Store.