Waarom werken jullie nu met uitbetalingsperiodes?

Veel gemeenten kiezen ervoor de mantelzorgwaardering één keer per jaar uit te betalen, tijdens de Dag van de Mantelzorg (10 november). In Assen hebben we besloten om de uitbetaling vaker te doen. Want we merken dat veel mantelzorgers de extra financiële waardering goed kunnen gebruiken. Tot vorig jaar was het mogelijk om de aanvraag door […]

Veel gemeenten kiezen ervoor de mantelzorgwaardering één keer per jaar uit te betalen, tijdens de Dag van de Mantelzorg (10 november). In Assen hebben we besloten om de uitbetaling vaker te doen. Want we merken dat veel mantelzorgers de extra financiële waardering goed kunnen gebruiken.

Tot vorig jaar was het mogelijk om de aanvraag door het hele jaar te doen. Dan werd de uitbetaling binnen zes weken gedaan. Dit bleek in de praktijk ingewikkeld en intensief, en het leidde tot veel onduidelijkheid. Want: hoe ver was de beoordeling van de aanvraag? En wanneer kon je de tegemoetkoming verwachten?

Daarom hebben we nu gekozen voor een systeem van uitbetalingsperiodes. Dit betekent dat we alle aanvragen verzamelen binnen een vastgestelde periode. De uitbetalingen worden dan zes weken na afloop van deze periode gedaan.

Hiermee kunnen we de aanvragen efficiënter verwerken. Tegelijkertijd kunnen we ook de controle op de aanvragen en mogelijke fraudegevallen verscherpen. Dit draagt bij aan een rechtvaardige verdeling van de middelen. Ook verbetert het de privacy en veiligheid van de aanvragers. En met dit nieuwe systeem scheppen we duidelijkheid over wanneer je het bedrag op de rekening zou kunnen verwachten.

Deze pagina e-mailen

Deze pagina delen via

Deel dit artikel

Wil jij op de hoogte blijven van activiteiten in de buurt?

De Digitale Assistent van Valtes laat je zien wat er in jouw omgeving wordt georganiseerd rondom zorgen voor een ander.

Gebruik de knoppen hieronder om de app te downloaden. Valtes is beschikbaar op de Google Play Store en Apple App Store.